#

На Київщині затримали шахрая, що наживався на переселенцях

19.05.2022 19:00
На Київщині затримали шахрая, що наживався на переселенцях
Фото з місця події

Київська міська прокуратура повідомила про підозру 28-річному чоловіку, який вводив в оману біженців із небезпечних регіонів країни

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

Поліція встановила, що з початку 2022 року на території Києва, Полтавської та Кіровоградської областей група осіб шахрайським способом видурює в людей гроші, продаючи або здаючи в оренду неіснуюче житло в інтернеті.

Одного з шахраїв, жителя Київської області, викрили, коли він почав заробляти гроші, залишаючи оголошення про нібито оренду житла на заході України. Отримавши початковий внесок від вимушених переселенців, зловмисник переставав виходити на зв'язок.

Наразі встановлено 8 потерпілих від шахрайської схеми. У чоловіка вилучили грошові кошти, мобільні телефони, флеш-накопичувачі та банківську картку.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до злочинної схеми, а також громадяни, які від неї постраждали.

Нагадаємо, що 10 травня Генпрокуратура повідомила про підозру ще трьом військовим 64-ї бригади рф, які катували та розстрілювали цивільних жителів у Бучі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram