#

На Київщині затримали трьох молодиків, які підозрюються у скоєнні декількох тяжких злочинів (ФОТО, ВІДЕО)

28.05.2020 13:40
На Київщині затримали трьох молодиків, які підозрюються у скоєнні декількох тяжких злочинів (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що правоохоронці розшукали та затримали трьох особі, які підозрюються у скоєнні декількох тяжких злочинів, що трапилися рік тому

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Національну поліцію Київської області.

Це вдалося зробити співробітникам Головного управління поліції області після численних скарг жителів міста Славутич на бездіяльність працівників місцевої поліції, на неналежне розслідування ними кримінальних проваджень та непритягнення винних осіб до відповідальності. 

Саме тоді за вказівкою очільника поліції Київщини такі кримінальні провадження були витребувані до слідчого управління обласного главку, де були ретельно вивчені, була змінена підслідність і поліцейські здобули необхідну доказову базу. 

У кримінальних провадженнях, відкритих у травні минулого року за ч. 2 та ч. 3 ст. 187 (Розбій),  ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі) та ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України поліція встановила групу зловмисників.

Троє чоловіків побили потерпілого, відвезли його до лісосмуги, де відібрали мобільний телефон, гроші, інше майно і втекли з місця скоєння злочину на автомобілі потерпілого.

Встановлено, що напад скоїли троє відомих у місті Славутич чоловіків, віком 22-32 роки.  Двоє з них причетні до трагедії, яка сталася у липні 2019 року. Тоді  між місцевими жителями трапилася бійка, в результаті якої від удару ножа в шию загинув колишній військовослужбовець.  

За місцем проживання підозрюваних правоохоронці провели дев’ять санкціонованих обшуків. Під час яких поліцейські виявили та вилучили ножі та частину викраденого майна.

Наразі усім фігурантам оголошено про підозру у вчинені кримінальних правопорушень. Одному з них, 31-річному злодію, судом обрано міру запобіжного заходу тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави. Відносно інших вирішується питання про обрання запобіжного заходу. 

Максимальне покарання, яке загрожує зловмисникам – позбавлення волі строком до дванадцяти років із конфіскацією майна. Слідство триває.

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія скасувала постанову Київської окружної виборчої комісії "Про розгляд звернень", згідно якого було скасовано реєстрацію 23 кандидатів у депутати Київської облради та виключено їх із виборчого списку кандидатів.


Читати "Моя Київщина" у Telegram