#

На Київщині злочинці викрадали та жорстоко катували людей за неіснуючі борги (ФОТО)

07.05.2021 15:30
На Київщині злочинці викрадали та жорстоко катували людей за неіснуючі борги (ФОТО)
Фото з місця події

На Київщині викрили та затримали злочинців, які викрадали людей та катували їх за гроші замовників

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

На території Чернігівської та Київської областей з грудня 2020 року діяло злочинне угруповання, учасники якого займалися рейдерством та вимаганням грошових коштів та майна від громадян за неіснуючі борги. Також вони незаконно позбавляли волі та викрадали людей.

Так, з кінця минулого року зловмисники переслідували двох мешканців Бориспільського району та вимагали 35 тисяч доларів США за нібито підпал автомобілів  "Mazda CX7" та  "Subaru Outback". Підозрювані погрожували застосуванням фізичного насильства до потерпілих та їх родичів у разі відмови останніх передати вказану суму.

З метою підтвердження серйозності своїх намірів, члени групи на початку квітня 2021 року викрали та незаконно позбавили волі одного з потерпілих. Тримаючи його у лісосмузі поблизу 48 км траси "Київ- Харків", жорстоко катували, били молотком по голові, доки той не був змушений визнати свою вигадану провину у підпалі і не погодився відшкодувати так звані збитки.

У ході спецоперації правоохоронці одночасно провели понад 10 обшуків на території двох областей за місцем проживання затриманих осіб, а також у транспортних засобах. Під час слідчих дій виявлено та вилучено мобільні телефони, зброю та боєприпаси, чорнові записи, транспортні засоби, які використовувалися учасниками злочинної організації для вчинення злочинів.

Нагадаємо, що Київська обласна прокуратура як представник інтересів держави в суді домоглася стягнення із забудовника до бюджету Софіївської Борщагівки коштів пайової участі.



Читати "Моя Київщина" у Facebook