#

На Київщині знову лютує негода: пів сотні населених пунктів залишилися без світла

18.01.2022 14:40
На Київщині знову лютує негода: пів сотні населених пунктів залишилися без світла
Фото з мережі Інтернет

У Київській області через сильні пориви вітру, що призвели до падіння дерев та гілок на проводи, було знеструмлено пів сотні населених пунктів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ДТЕК Київські регіональні електромережі" у Facebook.

Пориви вітру до 20 метрів на секунду призвели до падіння дерев і гілок на проводи, та їхній обриву. У "ДТЕК" зазначають, що станом на 09:30 годину відновлено електропостачання 47 населених пунктів, що знеструмлювалися повністю, та 53 – частково. Відновлено роботу 45 ліній електропередачі 6-10 кВ і 928 трансформаторних підстанцій.

Досі знеструмленими залишаються 45 населених пунктів повністю та 50 – частково, що постраждали від негоди. Пошкодженими залишаються 43 лінії електропередачі 6-10 кВ та 669 трансформаторних підстанцій.

Аварію в області ліквідовують 66 бригад компанії "ДТЕК" та 11 підрядних організацій.

У разі виявлення проводів, що впали на землю, обірваних або провислих проводів, відкритих дверей та люків електроустановок, а також пошкоджених опор  громадян просять повідомляти про це через застосунок "Мережі онлайн" або у приватні повідомлення на сторінці "ДТЕК" у Facebook.

Нагадаємо, що ДСНС опублікувала перелік місць для купань на Київщині, де знаходитимуться рятувальники під час Водохреща.

Читати "Моя Київщина" у Facebook