#

На Київщині запустили у роботу "ЄноТік", який оперативно інформуватиме про екологічний стан

18.06.2020 09:55
На Київщині запустили у роботу "ЄноТік", який оперативно інформуватиме про екологічний стан
Фото з мережі Інтернет

Учора, 17 червня, департамент екології та природних ресурсів Київської облдержадміністрації запустив офіційний інформканал у Telegram та у Messendger

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської ОДА.

Канал створено заради налагодження прямого зв’язку з мешканцями Київщини. Намагаємося оперативно інформувати громадськість про стан довкілля, допомагати їм у вирішенні й екологічних питання та швидко отримувати зворотний зв’язок щодо нагальних екопроблем, - говорить заступник голови Київської обласної державної адміністрації Євген Калінін.

Чат-бот і назвали відповідно: "ЄноТік". Його легко знайти на офіційній сторінці департаменту: http://ecology-kievoblast.com.ua/ чи в додатку Telegram й за ім’ям @ecoecobotbot.

На сьогодні він пропонує інформацію та послуги за кількома напрямками. Насамперед, це оперативні дані про стан атмосферного повітря у 13 містах Київської області (Бровари, Бориспіль, Васильків тощо).

Крім того, програма дозволяє отримати консультацію з адміністративних послуг. В тому числі: про дозволи на викиди речовин, що забруднюють середовище, декларації про відходи, оцінку впливу на довкілля, стратегічну екологічну оцінку.

Новостворений інструмент допоможе дізнатися як правильно подати скаргу щодо порушення екологічного законодавства та поінформує про наявність дозвільних документів на конкретному підприємстві.

А ще, за допомогою "ЄноТіка" можна подавати пропозиції та звернення до департаменту екології та природних ресурсів.

Програма щойно запущена. Поступово її розвиватимуть та вдосконалюватимуть.

Також нагадаємо, що 17 червня, на засіданні уряду Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про продовження дії адаптивного карантину до 31 липня.

Читати "Моя Київщина" у Facebook