#

На Київщині з'явилися нові парафії Православної церкви України

04.02.2021 17:30
На Київщині з'явилися нові парафії Православної церкви України
Фото з мережі Інтернет

Київська ОДА зареєструвала і видала нові редакції статутів дев'яти релігійних громад на Київщині, до їх складу увійшли нові парафії ПЦУ, організації української греко-католицької церкви та євангельської віри

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Киеввласть".

Зареєструвати Статут релігійної організації "Релігійна громада парафія Святителя Миколи Чудотворця Київської Єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви Україна) село Стовп'яги Переяслав-Хмельницького району Київської області ", - йдеться у повідомленні.

Також КОДА затвердила статути "релігійної громади (парафії) Матері Божої Неустанної Помочі української греко-католицької церкви село Щасливе Бориспільського району" та "Релігійно громади Російського Православного Кола" Росич "селища Володарка".

Крім того, КОДА зареєструвала нові редакції статутів релігійних громад в Православної Церкви України, які раніше входили до складу колишньої УПЦ Київського патріархату. А саме парафій: Святителя Миколая Чудотворця в селі Рожівка Броварського району, Різдва Пресвятої Богородиці в селі Соколівка Васильківського району, у селі Домантівка Сквирського району і Апостола Луки в селі Тайниця Тетіївського району. Нові редакції статутів отримали і громади євангельської віри "Відродження" в селищі Баришівка та "Надія життя" - в місті Ірпінь.

Також нагадаємо, що виконавчий комітет Бориспільської міської ради прийняв рішення про будівництво нової церкви  по вулиці Покровська, 42-а.

Читати "Моя Київщина" у Telegram