#

На Київщині анулювали 24 ліцензії через продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім

18.05.2018 12:04
На Київщині анулювали 24 ліцензії через продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім

У Фастові працівники ювенальної поліції місцевого відділення поліції провели рейд із виявлення фактів незаконного продажу спиртних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку ГУ Національної поліції в Київській області у Facebook.

Правоохоронці зафіксували, що на привокзальній площі міста жінка, яка торгувала просто неба, продала цигарки 14-річному юнакові, навіть не поцікавившись його віком.

У відношенні продавчині поліція склала одразу два протоколи про адміністративні правопорушення - за ч. 2 ст. 156 (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) та ст.164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Для прийняття відповідних рішень матеріали направлено до суду. Порушниці доведеться заплатити чималий штраф.

Лише за чотири місяці на Київщині поліцейські склали близько 70 протоколів про адміністративні правопорушення щодо продажу алкоголю і тютюну неповнолітнім. 42 подання направлено до фіскальної служби з метою позбавлення ліцензій недобросовісних підприємців.

Як результат - на сьогоднішній день 24 ліцензії на право торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами анульовано.

Читати "Моя Київщина" у Telegram