#

На Київщині колектори відправляють боржникам фальшиві повістки до суду

31.01.2019 14:21
На Київщині колектори відправляють боржникам фальшиві повістки до суду
Фото з мережі Інтернет

Ржищівський міський суд застеріг учасників судових процесів та інших громадян від "потрапляння до рук шахраїв"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Ржищівського міського суду.

У січні 2019 року мешканцю Ржищева на адресу його проживання надійшла повістка про виклик до Ржищівського міського суду Київської області у цивільній справі за позовом банківської установи про стягнення боргу за кредитним договором з пропозицією позасудового врегулювання спору із сплатою коштів на рахунок відповідного банку.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Відомості, зазначені в повістці (номер справи, час та дата виклику, інші дані щодо укладення кредитного договору) були вигаданими і такими, що не відповідали дійсності, оскільки така справа за позовом банківської установи до Ржищівського міського суду Київської області не надходила, в провадженні суду не перебувала.

Нагадаємо, що скандально відому суддю з Броварів Ганну Білик, яка відпустила під заставу двох чоловіків, які ґвалтували п’ять годин поспіль неповнолітню, судять за вимагання хабара.

Як виявилося, такі документи надсилають окремі колекторські фірми з вказівкою на те, що судову повістку можна анулювати, сплативши визначену суму на рахунок кредитора.    

Ржищівський міський суд Київської області рекомендує учасникам судових процесів та громадянам, яким надійдуть такі листи із судовими повістками, перевіряти таку інформацію.

У разі отримання повістки, слід звернути увагу, що судові повістки про виклик в судові засідання надсилаються безпосередньо судом (не колекторськими фірмами, громадськими організаціями, представниками аукціонів, тощо) і містять усі необхідні реквізити справи (Єдиний унікальний номер) та обов'язково підписуються секретарем судових засідань. При наявності ознак шахрайства, повідомляти правоохоронні органи для відповідного реагування.

Окремо у суді роз'яснили, що кожен, хто має доступ до мережі Інтернет, може за лічені хвилини перевірити інформацію про надходження та рух будь-якої справи на офіційному сайті суду, зазначивши свої анкетні дані чи вказавши номер справи. Для цього  на порталі "Судова влада України" знайти сайт Ржищівського міського суду Київської області, де у закладці "Громадянам" завантажити закладки "Список справ, призначених до розгляду" або "Стан розгляду справ" та, заповнивши електронну форму, оперативно  отримати актуальну інформацію.

Крім того, інформацію про надходження чи ненадходження позову до суду відвідувачі суду можуть отримати безпосередньо від працівників апарату Ржищівського міського суду Київської області у приміщенні суду чи за телефоном канцелярії суду (04573) 2-12-35.

У зв'язку з цим, у суді закликають громадян бути уважними, ретельно ознайомлюватися з викладеною у поштовій кореспонденції інформацією, перевіряти правильність написання поштових реквізитів та уточнювати всю необхідну інформацію безпосередньо в суді.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: