#

На Київщині почали випускати свічки із бджолиного воску

29.07.2019 14:59
На Київщині почали випускати свічки із бджолиного воску
Фото з мережі Інтернет

У Київські області запрацювало унікальне підприємство, яке виготовляє свічки ручної роботи із бджолиного воску  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "agroday.com.ua".

Пасіка – неймовірна природна “фабрика”, яка дарує людям не тільки корисні солодощі, незліченна кількість ліків, але і світло. До того ж “медові” свічки – відмінна можливість додаткового заробітку для українських бджолярів.

В Україні їх виробляє відомий сімейний бренд крафтового меду “Медові Брати”. 

“Ми займаємося виробництвом меду на власних пасіках. Крім меду ми робимо воскові свічки ручної роботи. Маючи власні пасіки, ми виробляємо свічки виключно з натурального бджолиного воску. З бджолиної сім’ї відбираються старі, темні рамки з вощиною і сотами, які ми кладемо в сонячну воскотопку, що працює завдяки енергії сонячних променів, без використання дров та електроенергії. Рамки з вощиною перетоплюються, в результаті чого виділяється віск, який ще раз фільтрується, а вже потім використовується для виготовлення свічок”, – розповіла прес-секретар “Братів” Катерина Кушнір.

Нагадаємо також, що на правому березі Дніпра, у селищі Трипілля, що за 40 кілометрів від Києва, знаходиться унікальна акваферма.  

“Бджолиний віск ми розтоплюємо на водяній бані. У нас є спеціальні силіконові форми, які ми готуємо і чистимо перед тим як залити розтоплений віск. Гніт повинен відповідати розміру свічки. У формі є спеціальна виїмка, куди ми кладемо гніт і з’єднуємо силіконову форму. Фіксуємо гніт зверху, для того щоб він знаходився рівно посередині. Заливаємо розтоплений віск і даємо йому застигнути кілька годин. Після цього отримуємо вже майже готову свічку з форми і залишаємо на добу в приміщенні, захищеному від прямих сонячних променів.  Воскові свічки мають приємний, медовий аромат. Він заспокоює, наповнює будинок атмосферою затишку і тепла “, – додає Катерина Кушнір.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: