#

На Київщині проводять облави на рибних браконьєрів

24.04.2020 10:31
На Київщині проводять облави на рибних браконьєрів
Фото з місця події

Упродовж 21 та 22 квітня Київський рибоохоронний патруль здійснив рейд на річці Десна, поблизу села Погреби Броварського району та викрили вісім правопорушень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Київський Рибоохоронний Патруль" у Facebook.

Так, виявлено громадянина, який під час весняно-літньої заборони здійснював вилов риби за допомогою сітки. Таким чином йому вдалося добути 22 екз. плітки, загальною вагою 4 кг. Сума нанесених збитків становить 1 870 грн.

У цьому ж місці викрито двох місцевих мешканців, які незаконно добували водні біоресурси за допомогою трьох сіток. При перевірці рибпатрульні виявили 5 екз. плітки та по 1 екз. краснопірки і плоскирки, загальною вагою 1,6 кг. Нанесені збитки становлять 561 грн. У зв'язку із зухвалою поведінкою порушників та їх відмовою надати документи, на місце події було викликано працівників Нацполіції.

Згодом при постановці сітки виявлено ще одного громадянина. Завдяки оперативності рибоохоронного патруля виловити риби та нанести збитків порушник не встиг.

У всіх випадках оформлено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Забродні костюми, сітки та незаконно добуті водні біоресурси вилучено до рішення суду. Також викрито ще двох порушників правил рибальства, зокрема: вилов риби під час нерестової заборони з перевищенням кількості знарядь лову та пересування по нерестовищу на човні. На винних осіб оформлено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Крім того, протягом даного періоду було виявлено та вилучено 4 од. сіток, власників яких встановити не вдалося. Складено акти безгосподарського майна.

Також нагадаємо, що в лісі під столицею троє чоловіків жорстоко розправилися із двома самками благородного оленя та маленьким дитинчам.

Читати "Моя Київщина" у Facebook