#

На Київщині судять групу злочинців за викрадення та вбивство людини

18.04.2018 05:45
На Київщині судять групу злочинців за викрадення та вбивство людини

Вчора, 17 квітня, у прокуратурі повідомили про скерування до матеріалі справи стосовно двох зловмисників, серед яких екс-голова сільської ради, які обвинувачуються у зухвалому викраденні чоловіка, якого в подальшому було вбито

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням  на прес-службу прокуратури Київської області.

Прокуратурою Київської області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальні акти стосовно двох зловмисників, серед яких колишній голова сільської ради, які обвинувачуються у зухвалому викраденні 47-річного чоловіка за  ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Їм загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років.

Нагадаємо, що у Фастівському відділі поліції з липня місяця 2017 року перебувало кримінальне провадження за фактом безвісти зниклого 47-річного чоловіка. Зважаючи на неефективне досудове розслідування вказаного кримінального провадження,  апаратом прокуратури Київської області витребовано кримінальне провадження та вивчено матеріали і встановлено осіб, причетних до зухвалого вбивства.

Так, з’ясовано, що троє осіб, один з яких колишній голова сільської ради, під час конфлікту із потерпілим, помістили його до багажного відділення автомобіля та виїхали до лісосмуги, де один із зловмисників дістав вогнепальну зброю та здійснив постріл у чоловіка, від чого останній помер. Пізніше зловмисник повернувся на місце вчинення злочину та закопав тіло в лісосмузі.

За процесуального керівництва прокуратури Київської області кривднику потерпілого заочно повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 3 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство заручника або викраденої людини) КК України та ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України і оголошено в міжнародний розшук.

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: