#

На Київщині викрили злочинне угрупування "колекторів"(ФОТО)

13.04.2018 15:45
На Київщині викрили злочинне угрупування "колекторів"(ФОТО)

Сьогодні, 13 квітня, прокуратура Київської області спільно зі співробітниками ГУ БКОЗ СБ України та СУ ГУНП в Київській області знешкодила організоване злочинне угрупування "колекторів" у складі 5 осіб

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Так, організатор злочинного угрупування заснував фінансову установу і спільно з іншими зловмисниками, прикриваючись цією діяльністю, вимагали грошові кошти у осіб, які не мають боргових зобов’язань перед будь-якими фінансовими установами. Суми, які вимагали «колектори» коливались від 2 тисяч гривень до 120 тисяч гривень.

Так звані «колектори» залякували потерпілих знищенням чи пошкодженням майна, а також погрожували застосувати насильство і навіть вбити людину, якщо не сплатять їм «борг».

Під час проведення санкціонованих обшуків у зловмисників правоохоронними органами виявлено та вилучено мобільні телефони, чорнові записи із «боржниками», банківські картки, предмети ззовні схожі на холодну та вогнепальну зброю.

За процесуального керівництва прокуратури Київської області зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 (вимагання) КК України.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під варторю.

Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: