#

На Київщині затримали небезпечного іранського злочинця, якого розшукує Інтерпол

12.04.2018 05:25
На Київщині затримали небезпечного іранського злочинця, якого розшукує Інтерпол

Сьогодні, за клопотанням прокуратури Київської області громадянину Ісламської Республіки Іран, який перебуває в розшуку по лінії Інтерполу за вчинення низки порушень кодексу законів США, обрано запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту строком на 40 діб, незважаючи на спроби представників дипломатичних установ, адвокатів та інших невстановлених осіб чинити тиск на правоохоронні органи

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури в Київській області.

У квітні поточного року виявлено та затримано громадянина Республіки Іран 1977 року народження, відносно якого відбулось спрацювання бази даних "Інтерпол".

Зазначений громадянин, на якого накладено персональні санкції, перебуває в міжнародному розшуку з метою арешту та подальшої екстрадиції до Сполучених Штатів Америки для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення низки злочинів, у тому числі і за протиправний експорт і спробу здійснити експорт в країну, на яку накладено ембарго.

Громадянин Ісламської Республіки Іран, з метою уникнення покарань, намагався імітувати захворювання, щоб його помістили до лікарні.

Окрім цього, представники дипломатичних установ, 8 адвокатів затриманого та інші невстановлені особи намагалися чинити тиск на правоохоронні органи України і фактично хотіли забрати цю особу без проведення законних процесуальних дій.

Незважаючи на спробу Бориспільського міськрайонного суду звільнити вказану особу, Білоцерківський міськрайонний суд задовольнив клопотання прокуратури щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тимчасового арешту строком на 40 діб.

Прокуратура Київської області наголошує, що продовжує боротьбу спільно з іншими країнами світу проти транснаціональної злочинності винятково на підставі чинного законодавства.

Триває екстрадиційна перевірка.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: