#

На Київщині з’явилася унікальна система контролю швидкості (ФОТО)

16.04.2018 11:59
На Київщині з’явилася унікальна система контролю швидкості (ФОТО)

У семи населених пунктах Київської області встановили унікальну систему безпеки на пішохідних переходах у вигляді фігурок школярів, які змушують водіїв зменшувати швидкість на цих ділянках дороги, що призводить до зменшення кількості аварій

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на сторінку голови благодійного фонду "Фортеця" Олександра Ференця у Facebook.

За словами місцевих мешканців, подібна система дійсно змушує водіїв зменшувати швидкість біля пішохідних переходів. Такі фігурки встановлені у семи населених пунктах Київської області. Система була реалізована за ініціативи благодійного фонду «Фортеця».

"Як і обіцяли раніше, систему безпеки встановили в смт Володарка біля ЗОШ №2 ім. Мельника. Це вже другий обладнаний перехід в Володарці та восьмий на Київщині (наразі вони вже встановлені нами в Тетієві, Сквирі, Ставищах, Шкарівці, Таращі, Узині). Звісно, я розумію, що такі системи не здатні повністю ліквідувати небезпеку на дорогах, але це мій маленький особистий внесок в покращення ситуації", - говорить Олександр Ференець.

За словами голови благодійного фонду, саме Київська область є лідером по кількості ДТП, а ця ідея покликана змінити показники на краще.
«На жаль, саме Київщина лідирує в сумній статистиці ДТП в Україні. І, що найбільш прикро, це трагічні випадки з дітьми, які найчастіше трапляються саме на пішохідних переходах», - зауважив Ференець.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: