#

На Макарівщині гуляє сказ: ряд населених пунктів уже на карантині

04.02.2021 20:10
На Макарівщині гуляє сказ: ряд населених пунктів уже на карантині
Фото з мережі інтернет

У зв’язку з виявленими випадками сказу у селі Почепин, що на Макарівщині, цей населений пункт разом із прилеглими до нього територіями в радіусі 10 км опинився на карантині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської обласної ради.

Рішення про введення карантинних обмежень прийняли на позачерговому засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Макарівській райдержадміністрації.

Карантинні обмеження по сказу ввели в с. Почепин на Макарівщині з прилеглими до нього угіддями, пасовищами, польовими та лісовими масивами в радіусі 10 км.

За словами начальника Макарівського РУ ГУ ДПСС в Київській області Олександра Гнатюка, дослідження на сказ мазків з головного мозку трупа лисиці шляхом люмінесцентної мікроскопії дав позитивний результат.

Тому було прийнято рішення вважати загрозливою зоною, окрім села Почепин такі населені пункти, як:

смт Макарів, с. Фасівочка, с. Калинівка, с. Юрів, с. Ситняки, с. Завалівка, с. Згурівка, с. Наливайківка, с. Ніжиловичі, с. Ферма, с. Королівка, с. Андріївка, с. Червона Гірка, с. Липівка, с. Лозовик, с Гавронщина, с. Плахтянка, с. Вишеград, с. Маковище (Макарівської ТГ), с. Озірщина (Бородянської ТГ) та мисливські господарства МРК, Фортуна, ТОВ "Замбар 2012", Макарівське УТМР (Макарівської ТГ), МГ "Ярик", ТОВ "Поле Вовк" (Бородянської ТГ).

Наразі організовується відлов безпритульних собак та котів на території Почепина для вакцинації. Також заборонили проведення промислового та ліцензійного відстрілу диких тварин, їх відлов і вивіз.

Карантинні обмеження будуть скасовані через два місяці з дня останнього випадку захворювання тварин на сказ, за умови виконання всіх заходів, – написано у повідомленні.

Нагадаємо, що біля Ірпеня створять пам’ятку природи задля збереження червонокнижної квітки любки дволистої.

Читати "Моя Київщина" у Telegram