#

На Макарівщині ТОВ "Енергетична група" незаконно видобуває та переробляє граніт (ВІДЕО)

06.05.2020 12:50
На Макарівщині ТОВ "Енергетична група" незаконно видобуває та переробляє граніт (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

ТОВ "Енергетична група" з 2008 року незаконно видобуває граніт та обробляє його на переробно-сортувальному комплексі в селі Соснівка Макарівського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Кіри Фінскович у Faсebook.

Як розповідається у дописі, "Соснівський гранітний кар'єр" відкрито у 1954 року, тоді було проведено експертизу та геологію надр і дано було ліцензію на 50 років. Гранітний кар'єр мав бути закритий ще в 2004 році, але територію кар'єру захопила група осіб пов'язаних з ТОВ "Енергетична група". У 2010 році територію кар'єру поділили на дві частини:  перша частина є село Соснівка Макарівського району, а друга була приєднаною до сусіднього села Томашівка Фастівського району. Підприємці ТОВ "Енергетична група" тільки в 2017 році уклали фіктивну оренду з сусіднім селом Томашівка, щоб, підробляючи документи, вказувати, що ведуть свою діяльність на території Томашівки Фастівського району.

Також у повідомленні зазначається, що з 2008 року і до теперішнього часу, підприємці незаконно підривають, добувають і переробляють граніт саме на території села Соснівка, також в 2008 році на території вище сказаного населеного пункту поряд з житловими будинками незаконно встановили потужний переробно-сортувальний комплекс  на відстані 250 метрів від житлових будинків. Працівники поліції не звернення та скарги громадян не реагують та не реєструють. Підприємці постійно надають підробленні документи та домовляються, щоб на територію кар'єру не заходили з перевірками.

З 2013 року в поліції Макарівського району за фактами відкриті кримінальні провадження, але правоохоронці за хабарі роблять все, щоб постійно не було жодних доказів, - говорить жінка та продовжує. - ТОВ "Енергетична група" засновники: Олександр Сорочинський, Світлана Антошко директор Юрій Кулачик, який займав посаду Держземагенства у Житомирській області, в.о.директора "СМОТРЯЩИЙ" Василь Поярко з Донецька.

Також нагадаємо, що у Білій Церкві зловмисник, не розрахувавшись за пактет із продуктами в крамниці, побіг у невідомому напрямку.



Читати "Моя Київщина" у Facebook