#

На Миронівщині підприємство зупинить експлуатацію джерел викиду, які забруднюють повітря

04.11.2021 12:50
На Миронівщині підприємство зупинить експлуатацію джерел викиду, які забруднюють повітря
Фото з мережі Інтернет

Підприємство ТОВ "Генетік-Інвест", у селі Росава Миронівської громади зупинить експлуатацію стаціонарних джерел викиду, які забруднюють атмосферне повітря

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Державна екологічна інспекція Столичного округу" у Facebook.

Чернівецький окружний адміністративний суд задовольнив позов Державної екологічної інспекції Столичного округу щодо зупинення з експлуатації обладнання підприємства ТОВ "Генетік-Інвест", яке знаходиться у селі Росава Миронівської ОТГ.

Встановлено, що підприємство використовувало обладнання, яке не мало відповідного дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, що є прямим порушенням статті 11 Закону України "Про охорону атмосферного повітря". Порушення було виявлено  під час проведення перевірки підприємства.

В інспекції наголошують, що із початком опалювального сезону суб’єктам господарювання необхідно отримати відповідні дозволи на котли та відповідне обладнання, яке здійснює викиди в атмосферне повітря. Адже не виконання даних умови може призвести як до значного забруднення атмосферного повітря, так і до зупинки їх діяльності.

Нагадаємо, що річка Росава у Миронівській ОТГ потребує відновлення гідрологічного режиму.

Читати "Моя Київщина" у Telegram