#

На Миронівщині фермер намагався "віджати" 70 га землі без проведення торгів

11.04.2018 13:36
На Миронівщині фермер намагався "віджати" 70 га землі без проведення торгів

Сьогодні, 11 квітня, прокуратура Київської області повідомила, що пред’явлено позов з вимогою повернути до держави понад 70 га земель, які громадянин отримав в оренду для ведення фермерського господарства без проведення земельних торгів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Миронівським відділом Кагарлицької місцевої прокуратури встановлено порушення вимог земельного законодавства та Закону України "Про фермерське господарство" під час відведення громадянину земельних ділянок для ведення фермерського господарства на території Тулинської сільської ради Миронівського району.

Всього між Головним управлінням Держземагентства у Київській області та громадянином укладено 4 договори оренди земельних ділянок загальною площею понад 70 га.

З’ясовано, що вказані договори укладено всупереч законодавчої процедури набуття права оренди на земельні ділянки з метою ведення фермерського господарства, оскільки громадянин мав на меті отримати земельні ділянки без проведення земельних торгів, всупереч ст. 124 Земельного кодексу України, а отримання ним зазначених площ земель для ведення фермерського господарства фактично спрямоване на збільшення земельного банку фермерського господарства.

З метою захисту інтересів держави у сфері земельних відносин Кагарлицькою місцевою прокуратурою подано позов з вимогою визати недійсними та скасувати накази Головного управління Держгеокадастру у Київській області, договори оренди земельних ділянок.

На даний час справа перебуває на розгляді в суді.

Захист інтересів держави у сфері Земельних відносин є одним із пріоритетних напрямків роботи органів прокуратури та постійно знаходиться на контролі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: