#

На місці знищеного ринку в Ірпені облаштують площу Свободи (ФОТО)

28.02.2023 11:00
На місці знищеного ринку в Ірпені облаштують площу Свободи (ФОТО)
Візуалізація проєкту

На місці старого ринку в Ірпені, який зазнав значних ушкоджень через окупантів, планують облаштувати площу Свободи з парком, фонтаном, велодоріжками, зонами відпочинку, скейт-зоною та торговим центром

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Pragmatica.

У результаті проведеного архітектурного конкурсу на облаштування площі перемогла команда архітекторів на чолі з Мариною Данильцевою. Журі вирішило, що їхній проєкт відповідає сучасним трендам та є найбільш реалістичним для втілення.

Команда запропонувала звільнити вулиці від паркування і надати більше простору для пішохідних зон та велодоріжок. Всередині площі планують розмістити невеликий парк з ландшафтною підсвіткою дерев.

У парку пропонують розташувати зону для відпочинку з перголою, що дає тінь в сонячний день, а серцем композиції стане сухий фонтан зі скульптурою, що символізує свободу. У торговому домі передбачено підземний паркінг з укріпленням, який може слугувати як укриття.

Нагадаємо, що виконавчий комітет Ірпінської міської ради спростував черговий фейк про закриття доступу до приміщення установи.




Читати "Моя Київщина" у Facebook