#

На новому футбольному полі у Броварах замість трави лежить щебінь (ФОТО)

30.08.2018 08:46
На новому футбольному полі у Броварах замість трави лежить щебінь (ФОТО)

Рік тому в Бровах розпочалось будівництво футбольного поля у парку "Перемога", яке уже за документами на сьогоднішній день є готовим для використання 

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на "Трибуна Бровари".

Про те, що в місті може з’явитися нова спортивна споруда, броварські чиновники вперше заговорили на сесії міськради ще в 2015 році. Навіть визначилися з його розташуванням: у парку "Перемога", на запасному полі, що між стадіоном "Спартак" та єврейським кладовищем. Очікувалося, що кошти на його будівництво виділить УЄФА, але м.Вишневе виявилося проворнішим чи більш зацікавленим, і першим виконало всі умови УЄФА та ФФУ, тож у рамках міжнародної футбольної програми "Хет-трик" і отримало можливість повного фінансування нового спортивного об’єкту. Броварам же довелося брати кошти із власного гаманця.

У лютому минулого року на сесію був поданий проект внесення змін та доповнень до міської Програми "Загальна середня освіта" на 2015-2018 р., згідно яких у парку "Перемога" передбачався стадіон загальною вартістю близько 7 млн грн. Але наприкінці травня начальниця відділу капітального будівництва Людмила Павлик заявила, що за експертними оцінками, які вже пройдено, загальна вартість проекту значно дорожча – 19 млн грн. Та на сесії 22 червня 2017 р. депутати Броварської міської ради не підтримали таку вартість проекту і залишили в силі "лютневий" варіант – 7 млн грн. Попри таке рішення депутатів відділ капітального будівництва продовжив тендерні процедури на визначення підрядника і уклав із переможцем  – ТОВ "Укртеплобудіндустрія" – угоду на суму в 16880438 грн, що перевищило кошторис у 2,5 рази.

Рік тому підрядники повідомили, що спочатку планують облаштувати "пиріг" поля, розміри якого 100 на 55 метрів, потім – звести адмінбудівлю з душовими, роздягальнями та масажним кабінетом. Заплановано побудувати і КНС, "врізатися" в каналізацію на вул. Ярослава Мудрого та прокласти її до вул. Гагаріна. Поле мали обнести парканом, облаштувати до нього під’їзд із вул. Ярослава Мудрого із невеликою автостоянкою та прокласти доріжку до старого стадіону "Спартак".

Як повідомила Людмила Павлик, наразі роботи з будівництва футбольного поля тривають. Уже зроблено саме футбольне поле – засипано щебенем, встановлено навколо нього огородження, закуплено штучне покриття, яке лежить на складі фірми-поставника. Однак покриття поки що не вкладають, каже начальниця, щоб його не зіпсувати, адже спочатку планують завершити благоустрій території навколо адмінбудівлі, "облуду" якої вже зведено.

Але сама будівля ще в процесі добудови: тривають покрівельні роботи та із вкладання відмостка фундаменту.

Однак, згідно із актом приймання виконаних будівельних робіт, футбольне поле вже давно готове: замовник будівництва, в особі Людмили Павлик, та генпідрядник, в особі директора ТОВ Владислава Репи,  підписали його ще в листопаді 2017 року. Так, станом на 16 листопада минулого року, згідно із актом, на полі вже було укладено верхній шар двошарової основи зі щебеню товщиною 15 см, основу із щебенево-піщаної суміші автогрейдером, 15 см; гранвідсів, установлено бетонні бортові камені на бетонну основу понад 150 мм, облаштовано штучне покриття – синтетична трава. Всього за актом вартість будівельних робіт склала 3831414,22 грн. 

Загалом, згідно із підписаним актом приймання виконаних робіт, футбольне поле мало б на сьогодні виглядати так (без урахування лавок, розмітки поля та воріт).

Попри те, що поле “готове”, завершення будівництва, за словами Людмили Павлик, потребує ще близько 6 млн грн.   

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: