#

На Обухівщині "Київобленерго" збудує нову підстанцію та високовольтну лінію

31.07.2020 10:50
На Обухівщині "Київобленерго" збудує нову підстанцію та високовольтну лінію
Фото з мережі Інтернет

Компанія "Київобленерго" оновлює мережі та енергетичну інфраструктуру в Обухівському районі, аби жителі могли користуватися електрикою без перебоїв

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу "Київобленерго".

Як розповідається у повідомленні, для вирішення гострого для обухівців питання – збільшення потужності в електромережах – в районі буде зведена нова підстанція та реконструйована вже існуюча, а також побудують нову високовольтну лінію. Ці заходи в найближчі три роки 2020-2022 дозволять позбутися дефіциту навантаження в Обухові та області. З`являться резервні потужності, які покращать якість і надійність електропостачання та дадуть імпульс для розвитку будівництва та промисловості.

Наразі потужність електроустановок споживачів міста Обухів та Обухівського району, які живляться від підстанції Київобленерго "Обухів" напругою 110 кВ, у три рази перевищує припустиме навантаження на підстанцію, а загальний сумарний дефіцит потужності, потрібної для забезпечення приєднання нових клієнтів, з якими вже укладено договори, сягнув 16 МВт.

ДТЕК соціально-відповідальна компанія, яка піклується про своїх клієнтів та прагне покращити стан електричних мереж в регіонах. Знаючи болючі питання клієнтів Київобленерго Обухівського регіону, в наші плани входить збудувати підстанцію "Козин" 110/35/10 кВ з кабельною лінією напруги 110 кВ. Це дозволить Обухову отримувати близько 17-20 МВт електроенергії, яку в перспективі використовуватимуть мешканці нових забудов. Звести підстанцію в планах компанії протягом 2020-2021 років, - розповідає генеральний директор Київобленерго Віталій Шайда.

Поліпшити ситуацію з напругою компанія також планує завдяки реконструкції підстанції "Обухів" із заміною трансформаторів з 2 по 25 МВА на більш потужні по 40 МВА та ЛЕП 110 кВ "Васильків-Обухів" для збільшення пропускної спроможності. Ці роботи будуть проведені у 2021-2022 роках. Зараз триває їх проєктування.

У травні 2019 року "Київобленерго" увійшов до енергетичного холдингу ДТЕК. За перший рік роботи у складі ДТЕК компанії вдалося вдвічі скоротити середній час ліквідації аварій у Обухові та районі – з 5 до 2,5 годин. Зменшити аварійність ліній та підвищити якість електроживлення вдалося завдяки капітальному ремонту ліній та електрообладнання. Крім того, за перше півріччя 2020 року працівники Київобленерго капітально відремонтували майже 83 км повітряних ліній, здійснили капітальний ремонт 42 трансформаторних підстанцій та  розподільних пунктів, розчистили 51 км траси ліній електропередачі.

 У другому півріччі 2020 року в рамках ремонтної програми в Обухівському районі планується провести капітальний ремонт ще 43,4 км повітряних ліній, відремонтувати 31 трансформаторну підстанцію та розподільних пунктів. Розчистити 32,2 км траси повітряних ліній. Крім того, для покращення якості електропостачання, згідно Інвестиційної програми 2020 року, до кінця року в Обухівському районі буде реконструйовано близько 8 км електричних мереж, встановлено 6 розвантажувальних підстанцій та 1 реклоузер, який дозволить не відключати всю лінію, на якій сталося пошкодження, а лише окрему її ділянку.

Нагадаємо, що у 2019 році  ПрАТ "Київобленерго" сплатило до бюджету країни 683 млн грн та увійшло в ТОП-100 найбільших платників податків України.

Читати "Моя Київщина" у Facebook