#

На Обухівщині незаконно продали прибережні території Дніпра для будівництва

09.02.2021 09:00
На Обухівщині незаконно продали прибережні території Дніпра для будівництва
Фото з мережі інтернет

Біля Козина товариство незаконно викупило майже 1 га земель водного фонду – прокуратура вимагає повернути кошти

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури у Київській області.

Слідство з’ясувало, що виконавчий комітет Козинської селищної ради передав у приватну власність стороннім громадянам земельні ділянки для будівництва за рахунок земель водного фонду. Тобто, продали територію прибережної захисної смуги річки Дніпро в межах Козинської селищної ради.

Зараз ці території все ще перебувають у власності товариства.

Виконком Козинської сільради при передачі земель не врахував, що вимогами Земельного та Водного кодексів України забороняється передача земель водного фонду із державної власності у приватну, а також для будівництва в межах прибережних захисних смуг.

З метою захисту порушених прав держави, Київською обласною прокуратурою до господарського суду Київської області пред’явлено позов про повернення на користь держави земельних ділянок водного фонду площею майже 1 га загальною вартістю 32 млн. грн, – повідомляють у пресслужбі.

Нагадаємо, що прокуратура столичної області повідомила про підозру двом жителям Гостомеля за фактами підроблення офіційних документів та шахрайства, вчиненому в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб.

Читати "Моя Київщина" у Facebook