#

На Переяславщині незаконно здавали в оренду 1,5 га лісу

29.01.2021 10:00
На Переяславщині незаконно здавали в оренду 1,5 га лісу
Фото з мережі інтернет

Господарський суд Київщини визнав недійсними документи про здачу в оренду лісу на території Циблівської сільської ради Переяслав-Хмельницького району та передав землі назад державі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням  на пресслужбу прокуратури у Київській області.

Справою займалася Бориспільська місцева прокуратура. Вона подала позов в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації, ДП  "Переяслав-Хмельницький агролісгосп ".

Розпорядження та договори оренди земельних ділянок загальною площею 1,5 га вартістю понад 14 млн. грн. на території Циблівської сільської ради визнали недійсними.

Судом підтверджено доводи прокуратури, що в порушення вимог земельного та лісового законодавства розпорядженнями районної державної адміністрації надано в оренду товариствам земельні ділянки загальною площею 1,5 га, без їх вилучення з постійного користування лісогосподарського підприємства та в порушення порядку зміни цільового призначення, – пишуть у прокуратурі.

Нагадаємо, що працівники Київської місцевої прокуратури №6 повідомили про підозру колишньому чиновнику Київської обласної ради, який зловживаючи службовим становищем, розкрадав грошову допомогу із державного бюджету для ветеранів та інвалідів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook