#

На Переяславщині землі водного фонду незаконно передали у приватну власність

14.07.2020 16:43
На Переяславщині землі водного фонду незаконно передали у приватну власність
Фото з мережі Інтернет

Прокуратура відстояла в Київському апеляційному суді інтереси держави у спірних правовідносинах і домоглась повернення з незаконного володіння земельної ділянки прибережної захисної смуги річки Дніпро, що розташована у селі Циблі Переяслав-Хмельницького району 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Встановлено, що на підставі рішення Циблівської сільської ради громадянин оформив право власності на земельну ділянку площею 0,12 га для будівництва та обслуговування жилого будинку і господарських будівель. Однак, з’ясовано, що зазначена земля накладається на прибережну захисну смугу Канівського водосховища р. Дніпро і відноситься до земель водного фонду.

У подальшому, в порушення вимог Земельного та Водного кодексів України на підставі підроблених документі громадянин відчужив землю за цивільно-правовою угодою.

Наразі суд погодився з позицією прокуратури та визнав протиправність вибуття земель водного фонду з власності держави та постановив повернути землю державі.

Нагадаємо, що 13 липня небайдужі мешканці Переяславщини, благодійники Олександр Слюсар та Сергій Фесенко передали Переяслав-Хмельницькій ЦРЛ 10-літровий кисневий концентратор китайського виробництва "DYNMED".

Читати "Моя Київщина" у Facebook