#

На Переяславщині посадили 30 тис саджанців сосни (ФОТО)

15.04.2020 10:52
На Переяславщині посадили 30 тис саджанців сосни (ФОТО)
Фото з місця події

Стало відомо, що працівники організації "Лісове господарство "Білоозерське"  своїми силами висадили 30 тис штук однорічних сіянців сосни звичайної

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав.City".

Варто зауважити, що такі роботи на території лісництва проводять щороку, адже відновлення лісу є надзвичайно важливим завданням.

"Щоб лісові масиви були здоровими, продуктивними, ми належно доглядаємо їх і проводимо вибіркові санітарні рубки. Вони є дуже важливими, аби ліквідувати осередки шкідників та хвороб дерев і обмежити їх поширення в лісі", - розповідає директор підприємства Віктор Шарапка.

Зауважимо, що вирубані дерева потім використовують як паливний матеріал для потреб організацій Переяславщини та населення. У 2020 році такі роботи заплановано виконати на 428 га.

Лісове господарство "Білоозерське" має у своєму розпорядженні також 36,4 га ріллі. Її використовують для вирощування зернових культур, якими взимку єгері підгодовують диких тварин. Цієї весни вже посіяли овес та ячмінь, згодом – кукурудзу та різнотрав’я на сіно.

Нагадаємо, що прокуратура Київської області вимагає повернути земельні ділянки лісового фонду у Переяславському районі державі

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: