#

На полі Ставищенщини валяються кістки ветеранів Другої світової

09.05.2020 19:44
На полі Ставищенщини валяються кістки ветеранів Другої світової
Фото з першоджерела

Стало відомо, що в Красилівці Ставищенського району рештки двох воїнів-визволителів вже третій рік поспіль лежать просто неба на полі селища

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Ставищенські стайні" у Facebook.

Таку дивну знахідку позаминулою весною відкопав житель села Тинівка, однак через кілька місяців чоловік трагічно загинув у воді.

Претензії ставити немає до кого, а проблема залишилась. До речі, із знахідками цього "археолога" наші працівники МНС вже знайомі, коли він відкопав 64 протипіхотні міни, - повідомляє автор допису.

Про викопані рештки місцевій владі повідомляли вже двічі: відразу при виявленні весною 2018 року, другий раз - напередодні 9 травня 2019 року,

Втретє звертатись вже не хочу. Хочу почути ваші думки. Якщо мені будуть радити, так як мені радили- закопати в мішку, то скажу, що не маю права, та й не заслужили вони такого, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в день Дня пам’яті та примирення та з нагоди 75-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, КОДА та КЗ КОР "Центр творчості дітей та юнацтва Київщини" провели обласний онлайн-фестиваль дитячих та юнацьких духових оркестрів "Фанфари юності".

Читати "Моя Київщина" у Facebook