#

На повороті з Ворзеля на Бучу відновлять найбільший у громаді Прапор України

30.03.2023 11:00
На повороті з Ворзеля на Бучу відновлять найбільший у громаді Прапор України
Фото з місця подій

'На повороті з Ворзеля на Бучу буде відновлено найбільший у громаді Прапор України та встановлено пам’ятні знаки – як символ вдячності підрозділам, що героїчно протистояли окупантам

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Бучанська міська рада" у Facebook.

У міській раді нагадали, що на перетині Варшавської траси та доріг на Бучу й Ворзель 3 березня 2022 року оборонці Бучі дали бій переважаючим силами московитів на бронетехніці. Тоді військові рф рухалися не по головній трасі, а по другорядній дорозі в приватному секторі, щоб прикритися будинками мирних жителів.

У публікації йдеться:

Їм протистояли взвод добровольців з "Азову", білоруси з майбутнього "Полку Кастуся Калиновського" та десантники 80-ї бригади. В українських бійців була переважно стрілецька зброя, з протитанкового озброєння вони мали лише ручні гранатомети. Тим не менше, їм вдалося стримати колону росіян. Майже добу вони тримали кругову оборону в готельному комплексі "Вілла Сан-Марино".

Зараз же триває оновлення площі на в’їді до Ворзеля. До річниці звільнення громади прапор і меморіал стануть окрасою селища. Натомість фразу "I️BUCH"A буде демонтовано після урочистостей.

Нагадаємо, що у деокупованій Бучанській громаді триває активна відбудова пошкодженої та знищеної рашистами житлової і соціальної інфраструктури.

Читати "Моя Київщина" у Telegram