#

На позачерговій сесії Київської облради прийняли присягу нові депутати

12.01.2024 17:00
На позачерговій сесії Київської облради прийняли присягу нові депутати
Фото з місця події

У Київській облраді провели позачергову сесію, під час якої нові депутати склали присягу  та підтримали зміни до низки програм 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Ярослава Добрянського.

Серед нових облич Київоблради п’ятеро депутатів, які під час позачергової сесії склали депутатську присягу:

  • Григорій Боціон (член політичної партії Всеукраїнське обʼєднання «Батьківщина»)
  • Вікторія Киреєва (була кандидаткою у депутати до Київської облради від «Слуги народу» (№7 у списку партії)
  • Микола Котушенко (безпартійний)
  • Олександр Строкань
  • Лідія Лазарева (безпартійна).

Також депутати підтримали зміни до низки програм: 

Обласна комплексна програма забезпечення правопорядку та публічної безпеки у Київській області «Безпечна Київщина» на 2022-2024 роки.

Головним завданням Програми є забезпечення правопорядку публічної безпеки та захист населення від протиправних проявів, сприяння стабільному соціально-економічному розвитку області, покращення інвестиційного клімату.

Змінами до програми збільшено фінансування на 100 млн грн у цьому році. 

Кошти підуть на матеріально-технічне забезпечення ГУ Нацполіції в Київській області, обласної прокуратури, ГУ СБУ у Києві та Київській області, Територіального управління Бюро економічної безпеки у Києві та Київській області.

Загальний обсяг фінансування становить 608,855 млн грн з обласного бюджету. На цей рік – 166,885 млн грн.

Київська обласна цільова програма соціальної підтримки у Київській області Захисників та Захисниць України, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2024-2025 роки.

Змінами до Програми передбачено виділення додаткового фінансування у розмірі 10 млн грн на оплату терапевтичних, хірургічних, стоматологічних послуг, а також на зубопротезування для військовослужбовців та ветеранів війни. 

Обслуговування здійснюватиметься обласною стоматологічною поліклінікою, що у Білій Церкві.

Загальний обсяг фінансування на виконання заходів – 348,082 млн грн з обласного бюджету. У цьому році – 164,904 млн грн, у наступному – 183,178 млн грн.

Комплексна програма «Конкурентноспроможна Київщина» на 2022-2024 роки.

Співпраця між бізнесом і владою є інструментом ефективної роботи на місцях. 

Наше завдання – створювати необхідні умови для розвитку бізнесу в області, який чи не найбільше постраждав від рук ворога.

З метою підтримки та допомоги у відновленні роботи бізнесу на території області вже два роки діє програма «Конкурентоспроможна Київщина». Нею, зокрема, передбачається компенсація коштів за рахунок обласного бюджету на відшкодування кредитів. Зміни до програми не потребують додаткового фінансування.

Комплексна обласна програма «Здоров’я Київщини» на 2024-2026 роки.

Метою програми є системне реформування закладів охорони здоров’я Київської області, спрямоване на функціонування доступної системи, орієнтованої на пацієнта, здатної забезпечити сучасне та якісне медичне обслуговування мешканців Київщини. 

Підвищити якість надання медичних послуг для всіх пацієнтів, зокрема для захисників та захисниць, а також підвищити рівень прозорості та підзвітності використання бюджетних коштів – головне завдання Програми. 

Загальний обсяг фінансування на три роки становить – 936,210 млн грн з обласного бюджету. Проте сьогодні ми підтримали перерозподіл коштів. Відтак, у 2024 році передбачено збільшення фінансування заходів Програми на 127,5 млн грн. Відповідно, у 2025 році зменшено на 27,5 млн грн і у 2026 році – на 100 млн грн. 

Кошти будуть направлені на реконструкцію та ремонт Київської обласної дитячої лікарні. 

Нагадаємо, що декларації чиновників відкриті: що показали народні обранці з Київщини.


Читати "Моя Київщина" у Telegram