#

На реконструкцію лікарні в Переяславі необхідна величезна сума

28.06.2020 15:33
На реконструкцію лікарні в Переяславі необхідна величезна сума
Фото з мережі Інтернет

На І пленарному засіданні чергової 86 сесії міськради Переяслава обговорили питання реконструкції місцевої райлікарні, на яку необхідно майже 67 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав. City". 

Зауважимо, що на засіданні були присутні голова РДА Сергій Дяченко, голова райради Петро Качкалда, директорка ЦРЛ Лариса Кузьменчук, міський голова Тарас Костін.

Головна лікарка ЦРЛ нагадала, що лікарню включено до переліку опорних в Україні. Тому відповідно до розпорядження Президента такі лікарні повинні до 25 жовтня здати в експлуатацію приймальні відділення. У Переяславській ЦРЛ це відділення екстреної медичної допомоги у терапевтичному корпусі.

Це буде велике відділення, де хворим надаватимуть допомогу одразу ж при поступленні. Там буде травмпункт, операційна та деякі інші структури – все в одному місці, - розповідає Лариса Кузьменчук.

Зауважимо, що проєктно-кошторисна документація наразі перебуває на експертизі. Загалом вартість проєкту становитиме 66 млн 779 тис грн. Усю апаратуру, зокрема ендоскопічне обладнання, апарат УЗД тощо, майже на 37 млн грн буде завезено за рахунок Міністерства охорони здоров’я. На будівельні роботи буде затрачено 19 млн 400 тис грн, з яких 7 млн грн надасть держава, а решту 12 млн 400 тис залучать із місцевих бюджетів.

Оскільки у лікарні є ряд засновників, цю суму між ними розділено відповідно до того, скільки населення проживає на адміністративних територіях, яке обслуговує лікарня. Частка міста, де 27 тис. жителів, становить – 6 млн 159 тис. грн. (Переяслав-Хмельницька районна рада – 4 млн 320 тис. грн, Дівичківське ОТГ – 1 млн 28 тис. грн, Студениківське ОТГ – 893 тис. грн.), - йдеться в повідомленні.

За словами головної лікарки, гроші потрібно виділити найближчим часом, щоб якнайшвидше оголосити тендер на виконання робіт.

Кошти нашого міського бюджету потрібно знайти і надати лікарні вже протягом наступних трьох-чотирьох місяців. Думаю, наші фінансисти продумають, де взяти такі великі суми, а вже на наступній сесії ми зможемо прийняти рішення про їх виділення. Для нас проєкт привабливий ще й з того боку, що понад 80% всіх витрат у ньому бере на себе держава, - каже міський голова Тарас Костін.

Начальниця міського фінуправління Юлія Жарко повідомила, що знайти таку величезну суму буде досить непросто, адже через карантин надходження до бюджету суттєво знизилися.

Нагадаємо, що нічний конфлікт між двома чоловіками в Переяславі закінчився пораненням.

Читати "Моя Київщина" у Telegram