#

На Рокитнянщині у річку Рось скидали нечистоти

12.07.2022 18:20
На Рокитнянщині у річку Рось скидали нечистоти
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 12 липня, на Рокитнянщині на річку Рось, де на початку червня було зафіксовано загибель риби, заборонили купання, вилов риби та водопій худоби

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Київський рибоохоронний патруль" у Facebook, Київський рибоохоронний патруль отримав відповідь від Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області щодо р. Рось в с. Острів Білоцерківського району Київської області, де 7 червня зафіксовано загибель риби.

У дописі розповідається, що в ході обстеження водойми комісією було виявлено плями невідомого походження, багаторічну водяну рослинність жовті та білі глечики та мертву рибу.

Проте цікавіше було далі - на розмежуванні населених пунктів між селами Бирюки та Томилівка Білоцерківського району  комісія знайла колектор очисних стічних вод КП ТОВ "БІЛОЦЕРКІВВОДА", з якого стікала під напором вода в бетонний ящик, який був переповнений. Тому вода лилася через верх і в підземну трубу.

Далі комісією було вирішено:

  • подати заяву в прокуратуру Рокитнянського відділу та відділення поліції № 1 Білоцерківського районного управління поліції за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 242 ККУ по виявленню факту забруднення р. Рось стічними відходами, що призвело до загибелі водних біоресурсів;
  • заборонити на невизначений період купання, випоювання домашньої худоби та вилов риби в р. Рось;
  • розглянути дане питання на сесії Рокитнянської селищної ради та підготувати депутатський запит до Білоцерківської районної ради щодо діяльності КП ТОВ "БІЛОЦЕРКІВВОДА".

Нагадаємо, що 24 березня поточного року у селищі Калинівка Фастівського району Росія обстріляла нафтобазу та знищила 22 резервуари з нафтопродуктами.

Читати "Моя Київщина" у Facebook