#

На сесії Київоблради депутати затвердили програму "Безпечна Київщина"

14.05.2022 18:30
На сесії Київоблради депутати затвердили програму "Безпечна Київщина"
Фото з місця події

У четвер, 12 травня, пройшло засідання чергової 10-ї сесії Київської обласної ради, де розглядалися важливі питання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Віталій Литвиненко" у Facebook.

Наталія Гунько, яка є головою Київської обласної ради, провела засідання чергової десятої сесії обласної ради. Участь у ньому взяли: перший заступник голови КОР Ярослав Добрянський, заступниця Тетяна Семенова, голови фракцій, депутати, представники виконавчого апарату обласної ради. Також на засіданні був присутній голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

До порядку денного сесії було включено 17 питань, зокрема:

  • підтримка спільної заяви Київської обласної ради VIII скликання до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав про здійснюваний Російською Федерацією геноцид Українського народу;
  • затвердження Обласної комплексної програми забезпечення правопорядку та публічної безпеки у Київській області на 2022-2024 роки "Безпечна Київщина";
  • внесення змін до Київської обласної цільової програми соціальної підтримки в Київській області учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, а також родин Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності на 2021-2022 роки;
  •  внесення змін до рішення Київської обласної ради від 10 червня 2021 року № 015-04-VIII "Регламент Київської обласної ради VIII скликання" та інші питання.

У дописі зауважується, що протягом останніх декількох тижнів керівництво обласної ради та депутати активно працювали над формуванням порядку денного. Це дало змогу переважну більшість сесійних питань прийняти більшістю голосів депутатського корпусу.

Традиційно, пленарне засідання Київської обласної ради розпочалось із виконання Гімну України. Також голова ради Наталія Гунько оголосила хвилину мовчання та зазначила:

Сьогодні 78 день від початку збройної агресії росії на територію України. Ці дні принесли багато горя та страждань, як Україні, так і нашій Київській області. Жахіття, які були вчинені окупантами в містах Буча, Ірпінь, Бородянка, Гостомель та інших містах, селищах і селах Київщини вразили всіх. Людське горе від втрати близьких та рідних, сльози матерів, дітей, батьків назавжди залишаться в нашій пам’яті. Дозвольте оголосити хвилину мовчання та вшанувати пам'ять усіх загиблих – наших військових, представників спецслужб, поліцейських, розвідників, пожежників, мирних жителів, дорослих та дітей, десятків і сотень тих, хто віддав своє життя і здобув вічний спокій.

Також із привітальним словом до депутатського корпусу Київської обласної ради звернувся голова КОВА Олександр Павлюк.

Нагадаємо, що члени Білоцерківського міського Ввідділення Асоціації фахівців із нерухомості України від початку війни допомагають людям, які постраждали від війни.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: