#

На Сквирщині в чоловіка вилучили 160 кущів коноплі (ФОТО)

28.07.2020 18:50
На Сквирщині в чоловіка вилучили 160 кущів коноплі (ФОТО)
Фото з місця події

Лише за минулу добу в Сквирському районі поліцейські виявили та знищили близько 600 грамів коноплі 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Сквирський відділ поліції" у Faсebook.

У ході загальнодержавної поліцейської оперативно-профілактичної операції "Мак–2020", правоохоронці виявляють незаконні посіви нарковмісних рослин.     

Під час проведення роботи з пошуку незаконних посівів снотворного маку та конопель, в одному із сіл на присадибній ділянці, в теплиці, у 48-річного чоловіка працівники поліції виявили насадження з рослин, схожих на рослини коноплі у кількості 160 кущів.

Як пояснив господар, рослини він вирощував для власних потреб. Провівши обшук у будинку виявили ще й близько 600 грамів сухих рослин схожих на рослини коноплі.

Вилученні нарковмісні рослини, виявлені в будинку, направлені на експертизу, а стосовно  власника рослин поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст. 310 "Посів або вирощування снотворного маку чи конопель" та за ч.2 ст. 309 "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту" Кримінального кодексу України. Зловмиснику  може загрожувати покарання у вигляді штрафу, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що 21 липня до оперативно-диспетчерської служби Сквирського району надійшло повідомлення про загорання житлового будинку в селі Шамраївка на вулиці Ювілейна. 


Читати "Моя Київщина" у Facebook