#

На території Фурсівської громади від сказу загинув собака

18.02.2022 15:45
На території Фурсівської громади від сказу загинув собака
Фото з мережі Інтернет

У вівторок, 15 лютого, у селі Мала Михайлівка Фурсівської сільської територіальної громади від сказу загинув не щеплений собака

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Сквирська районна державна лікарня ветеринарної медицини" у Facebook.

Встановлено діагноз на сказ було при лабораторному дослідженні мазків відбитків із головного мозку тварини Центральною випробувальною державною лабораторією Держпродспоживслужби у Київській області та місті Києві.

Із початку 2022 року, це перший зареєстрований випадок на території Сквирської ОТГ. Наразі в осередку захворювання вживаються усі необхідні заходи із локалізації хвороби відповідно до діючої інструкції.

Відповідно Розпорядження Головного управління Держпродспоживслужби у Київській області № Вн-10-4.3/688/22 від 16 лютого 2022 року "Про введення карантинних обмежень" визначено епізотичним вогнищем сказу тварин село Мала Михайлівка із прилеглими до нього угіддями, пасовищами, польовими і лісовими масивами в радіусі 10 км. Тож, неблагополучним населеним пунктом є село Мала Михайлівка, а до загрозливої зони входять такі населені пункти: село Владиславка, село Руда, село Красноліси, село Шамраївка Сквирської ОТГ.

Власників домашніх тварин попереджають, що для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти  сказу, а якщо з’являються клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини.

Нагадаємо, що у Сквирській громаді судитимуть чоловіка за незаконну рубку дерев – збитки державі становлять 172 тис грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook