#

На третій день вторгнення рф із Бучі вивезли зброю, - ексрадинця Міноборони Дана Ярова (ВІДЕО)

25.08.2022 10:00
На третій день вторгнення рф із Бучі вивезли зброю, - ексрадинця Міноборони Дана Ярова (ВІДЕО)
Дана Ярова

Волонтерка родом із Бучі та ексрадниця Міноборони Дана Ярова звинуватила владу Бучі у вивезенні зброї, призначеної для тероборони, під час наступу росії на Київщину

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на інтернет-видання "КиївВлада".

В ефірі популярногошоу "Шоубісики" на YouTube-каналі блогера Богдана Буткевича волонтерка та гендиректор компанії "Danaya" з виробництва одягу для військових Дана Ярова заявила:

Я знаю, що відбулось в Бучі. Знаю, що в Бучу була завезена зброя для ТРО. Хлопці, атошники, афганці звернулися до Бучанської міської ради з тим, що вони готові захищати, надавайте зброю. Але мер Бучі "злив" списки активістів одразу. І ця завезена зброя, була вивезена з військкоматом на третій день зіткнення з рф.

За словами волонтерки, у критичний момент бучанців просто залишали без зброї та можливості захистити себе від окупантів. Також Дана Ярова обурена, що із бюджету не виділили коштів на потреби армії, враховуючи, що держава вже довгий час знала про можливе вторгнення росії. Більше того, не було розпочате формування територіальної оборони на місцях заздалегідь, та не проведене відповідне навчання.

Міський голова Бучі Анатолій Федорук спростував усі звинувачення у свій бік та вже готує позов у суд на захист честі та гідності :

Юристи вже аналізують ці висловлювання на предмет захисту у судовому порядку моїх прав та законних інтересів. Після 24 лютого зброю в місто ніхто не завозив, в місцевому військкоматі нам було видано 5-6 автоматів і по 2 магазини патронів, іншої зброї не було, це дуже легко перевірити компетентним органам.

Мер Бучі запевняє, що міська влада вжила також заходів для захисту службової інформації, зокрема про ветеранів АТО/ООС, щоб вона не потрапила до рук ворога. Анатолій Федорук сказав:

Всі ці обставини були перевірені і достеменно встановлені компетентними органами, зокрема і СБУ, тому поширена інформація є недостовірною.

Нагадаємо, що у населених пунктах Бучанської громади встановлять 28 сирен, які будуть сигналізувати про загрози військового та техногенного характеру.


Читати "Моя Київщина" у Facebook