#

На виборчих дільницях Українки знову фіксують порушення (ФОТО)

15.11.2020 11:30
На виборчих дільницях Українки знову фіксують порушення (ФОТО)
Фото з місця події

Спостерігачі повідомляють, що на деяких виборчих дільницях міста Українки  замало стаціонарних та переносних скриньок для голосування

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ОПОРА".

Так, на дільниці №320767 (велика дільниця) наявні лише 2 стаціонарні та 1 переносна скриньки для голосування. На дільниці №320772 (велика) – 4 стаціонарні скриньки. Однак відповідно до законодавства на великих виборчих дільницях має бути щонайменше 6 стаціонарних скриньок для голосування.

На виборчій дільниці №320748 (середня) 3 стаціонарні скриньки. Поза тим відповідно до норм Виборчого кодексу України, середня дільниця має бути забезпечена щонайменше 4 стаціонарними скриньками для голосування.

На спецдільниці №320774, де до списків виборців включені лише 3 особи, стаціонарні скриньки та кабінки для голосування взагалі відсутні.

Відповідно до частини 6 статті 62 Виборчого кодексу України кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок - стаціонарних (великих) та переносних (малих). Для голосування використовуються виборчі скриньки, виготовлені з прозорого матеріалу за розмірами, встановленими Центральною виборчою комісією. Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня - не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика - не менше шести стаціонарних виборчих скриньок. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок. Стаціонарні виборчі скриньки розміщуються у приміщенні для голосування таким чином, щоб виборці при підході до них мали можливість проходити через кабіни для таємного голосування.

Нагадаємо, що 15 листопада, відбувається повторне голосування з місцевих виборів у 12 містах 10 регіонів.




Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: