#

На виплату винагороди українським військовослужбовцям перерахували 12,5 млрд грн

11.03.2022 16:10
На виплату винагороди українським військовослужбовцям перерахували 12,5 млрд грн
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що грошове забезпечення учасників бойових дій становитиме 100 тис грн на місяць

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням "Цензор.НЕТ", це розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

Міністр заявив, що 10 березня військовим частинам перераховано 12,5 млрд грн на виплату додаткової винагороди на час дії воєнного стану всім категоріям військовослужбовців, встановленої на виконання указів президента України.

Резніков зауважив:

Це перший транш за лютий - початок березня. Після систематизації бойових наказів підуть інші транші. Грошове забезпечення учасників бойових дій становитиме 100 тис. грн на місяць, не рахуючи премій за знищену техніку тощо. Ми робимо виплати на випередження, бо хочемо, щоб військові почувалися захищеними.

Крім того, за словами Резнікова, налагоджено систему оборонних закупівель за бюджетні кошти.

Також міністр зазначив:

Ми діємо за визначеною процедурою, у нас ведеться постійна робота із закупівель, все добре. Звіти за їхніми результатами в електронній системі будуть оприлюднені після припинення чи скасування воєнного стану відповідно до постанови.

Резніков зазначив, що влада концентрується на тому, щоб поставки були гарантовані і здійснювалися вчасно.

На кінець він додав таке:

Це стосується всього – від харчування до одягу до боєприпасів. Сформовані значні резерви палива. Зараз ми відшліфовуємо логістику, адже багато маршрутів постачання змінилися, наші війська активно маневрують.

Нагадаємо, що головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний вимагає розслідування Гаазького трибуналу ракетних ударів російськими окупантами.

Читати "Моя Київщина" у Telegram