#

На Вишгородщині будують перше в Україні приватне місто (ФОТО)

23.06.2022 20:00
На Вишгородщині будують перше в Україні приватне місто (ФОТО)
Проєкт

Компанія KBD.estate анонсувала будівництво на Київщині першого приватного міста, деталі розповів забудовник Євген Леськів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Liga.net.

По-перше, компанія пропонує не просто паралельно будувати житловий комплекс та інфраструктуру, а на етапі проєктування прораховувати, скільки місць у дитсадках буде потрібно, де мають бути розміщені школи, які дороги та комунікації туди прокласти, щоб забезпечити всім необхідним, як організувати транспорт.

За словами Леськіва, компанія вже спроєктувала великий населений пункт з низькоповерховою забудовою в межах села Глібівка Вишгородського району. На 130 гектарах землі будують 925 тисяч м2 житла, тобто 16 ​​тисяч квартир. Євген Леськів зазначає:

Після будівництва житлового комплексу в передмісті зараз потрібно чекати державних субвенцій та бюджетування, щоб розпочалося будівництво поліклініки чи дитячого садка. Це розтягується на роки та викликає колапс у соціальній системі, що вже існує. З урахуванням нинішньої кількості внутрішніх переселенців, я не бачу іншого способу вийти з цієї проблеми, окрім як включатися у будівництво соціальних об'єктів та не сидіти в очікуванні допомоги.

У Глібівку на Київщині заселити перші сім'ї планують вже на початку 2023 року. 

Нагадаємо, що триває будівництво будинку для багатодітної родини Бишева, яка через російське вторгнення залишилася без дому.


Читати "Моя Київщина" у Facebook