#

На Вишгородщині люди бояться отруєння води в криницях через прилегле сміттєзвалище

20.04.2021 21:15
На Вишгородщині люди бояться отруєння води в криницях через прилегле сміттєзвалище
Фото з мережі інтернет

Старопетрівчани вважають, що сміттєвий полігон поблизу їхнього села  загрожує всій Київщині локальною екологічною катастрофою

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "СтопКор".

Місцеві кажуть, що на полігон із прилеглих сіл щодня привозять відходи близько 70 машин. Через те, що до села звідти усього кілометр, дихати неможливо через неймовірний сморід. Проте найбільше місцевих хвилює фільтрат, який потрапляє у поверхневі води й може отруїти криниці місцевих жителів.

Голова ГО "Сила громад України" Віталій Духота каже, що стічні води доходять до Ірпеня:

Це просто жах, це екологічна катастрофа. Стічні води потрапляють в Ірпінь, ми дивилися дослідження. З Ірпеня – в Дніпро, а потім Київ п’є цю воду.

Понад 7 га сміттєзвалища належать Вишгородській райраді, а обслуговує їх КП "Комунальник". На території полігону неодноразово помічали людей ромської національності, які збирали сміття для, вочевидь, подальшого продажу. При цьому, роми займаються цим нелегально, проте, за словами місцевих, поліція ніяк не реагує.

Нагадаємо, що в.о. директора КП "Комунальник" Дмитро Василевський запевнив, що на звалищі поставили відеоспостереження, тому жодні автомобілі без талона сюди вже не заїдуть.

Читати "Моя Київщина" у Telegram