#

На Вишгородщині орендували землю за понад 480 млн грн за фейковими договорами

08.04.2021 14:45
На Вишгородщині орендували землю за понад 480 млн грн за фейковими договорами
Фото з мережі інтернет

Вишгородська окружна прокуратура домагається визнання недійсними договори оренди землі вартістю понад 480  млн грн в Поліській ОТГ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу прокуратури у Київській області.

Земельні ділянки площею майже 974 га було передано в оренду на підставі рішень між Радинською та Романівською сільськими радами Поліського району. Проте це було зроблено без розроблення та затвердження проєктів із землеустрою та навіть без торгів у формі аукціону.

Відсутність торгів можна було би пояснити, якби вказані ділянки орендувалися цим товариством раніше, проте вони перебували раніше у постійному користуванні КСП, яке було ліквідовано. При цьому, вказане товариство не є правонаступником КСП.

Саме тому прокуратура пред’явила позов до господарського суду Київської області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Київській області до товариства та Поліського селищної ради Київської області про визнання недійсними рішень та договорів оренди землі.

Нагадаємо, що господарства Київщини поступово завершують підживлення посівів озимих культур, починається посівна кампанія.

Читати "Моя Київщина" у Facebook