#

На Вишгородщині прокуратура розслідує справу 12-річної давнини

24.04.2020 06:34
На Вишгородщині прокуратура розслідує справу 12-річної давнини
Фото з мережі Інтернет

Прокуратура скерувала до суду позов про повернення державі двох гектарів землі водного фонду на території Хотянівської сільської ради Вишгородського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Достеменно відомо, що ще в червні 2008 року Вишгородська районна державна адміністрація передала у приватну власність громадянина земельну ділянку площею два га для ведення сільського господарства на території Хотянівської сільради.

Однак, ця земельна ділянка накладається на 100 метрову прибережну захисну смугу річки Десна та відноситься до земель водного фонду. Зауважимо, що передача земель водного фонду в приватну власність для ведення селянського господарства суперечить чинному законодавству.

Києво-Святошинська місцева прокуратура клопотається про скасування розпорядження Вишгородської районної державної адміністрації та витребування на користь держави спірної земельної ділянки площею 2 га.

Нагадаємо, щодиректору приватного підприємства, який мав виконати капітальний ремонт доріг у селі Нові Петрівці, повідомили про підозру у привласненні 500 тис грн.

Читати "Моя Київщина" у Telegram