#

На Вишгородщині ТОВ "Агромарс" забруднює землі біологічними відходами

16.04.2020 12:30
На Вишгородщині ТОВ "Агромарс" забруднює землі біологічними відходами
Фото з місця події

Стало відомо, що ТОВ "Агромарс", яке виробляє куряче м’ясо та реалізує продукцію під торговою маркою "Гаврилівські курчата", забруднює землі біологічними відходами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Вишгородський відділ поліції" у Faсebook.

Завдяки небайдужим громадянам до Вишгородського відділу поліції надійшла інформація про забруднення земель біологічними відходами ТОВ "Агромарс". Невідкладно на вказане місце виїхала слідчо-оперативна група Вишгородського ВП.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.239 КК України (забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля).

Варто нагадати, що підприємство уже мало подібні порушення. У 2017 році активісти виявили поле, розташоване поруч з селом Гаврилівка, з трупами курей, пір'ям, кров'ю і нутрощами. Проте директор "Комплексу Агромарс" Олексій Марченко повідомив активістам, що те, що сталося - це вимушений захід, оскільки обладнання для переробки відходів вийшло з ладу. Але вже 5 червня 2018 року жителі села Гаврилівка Вишгородського району вийшли на мирну акцію протесту під стіни Верховної Ради, аби звернути увагу можновладців на діяльність скандальної птахофабрики. Тоді активісти зафіксували, як працівники компанії "Агромарс" вивозили цистернами нечистоти з відстійників та зливали прямо в поле.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: