#

На вихідних у Київській області патрульні виявили 16 п'яних водіїв

03.10.2023 10:40
На вихідних у Київській області патрульні виявили 16 п'яних водіїв
Фото з місця подій

За вихідні на території Київської області патрульні виявили 16 водіїв, що керували транспортними засобами з ознаками сп’яніння

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу патрульної поліції Київщини.

1 жовтня, близько 14-ї години, на 68 км автодороги Київ — Харків за порушення встановленої швидкості руху інспектори зупинили автомобіль Ford Focus.

Під час спілкування з 39-річним керманичем патрульні виявили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік погодився пройти огляд на стан сп’яніння за допомогою алкотестеру Dräger на місці зупинки. Результат огляду склав 0,28 проміле алкоголю у крові водія.

Ще один випадок трапився тієї ж доби, близько 19-ї години, на вулиці Вокзальній у Борисполі.

Інспектори помітили авто ВАЗ 2109, у якого не працював лівий покажчик повороту, тож зупинили цей транспортний засіб.

За кермом перебував 31-річний чоловік, під час перевірки документів якого поліцейські встановили, що він не має права керувати таким транспортним засобом.

Також, спілкуючись з керманичем, патрульні виявили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння, тому запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння. Водій погодився. Результат — 2,96 проміле алкоголю у крові, що перевищує встановлену норму майже у 15 разів.

Тож в обох випадках патрульні відсторонили водіїв від керування транспортним засобом, а також:

  • у першому випадку склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) та винесли постанову за ч. 1 ст. 122 (Перевищення водіями встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 20 км/год) КУпАП;
  • у другому — склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) та винесли постанову за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП.

Нагадаємо, що у Борисполі небайдужий громадянин повідомив патрульним про водія, який виявився дуже п'яним.

Читати "Моя Київщина" у Telegram