#

На Володарщині браконьєри витягнули зі ставу риби на понад 14 тис грн (ФОТО)

15.07.2020 12:20
На Володарщині браконьєри витягнули зі ставу риби на понад 14 тис грн (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Учора, 14 липня, в селі Рубченки Володарського району місцевий житель повідомив працівникам рибоохоронного патруля, що дві невідомі особи порушують правила рибальства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Управління Держрибагентства у м. Києві та Київській області" у Faсebook.

Реагуючи на звернення, рибоохоронним патрулем Київщини спільно з Національною поліцією України викрито двох громадян, які здійснювали вилов водних біоресурсів за допомогою сітки. При перевірці було виявлено молодь риби, а саме: 47 екз. коропа та 11 екз. карася.

Інцидент стався на ставу "Шкільний". Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 14 569 грн.

На винних осіб оформлено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Крім того, на місце події викликано слідчо-оперативну групу Нацполіції. Наразі розглядається питання про відкриття кримінального провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Заборонене знаряддя лову вилучено, незаконно добуті водні біоресурси випущено до природного середовища.

Київський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

Нагадаємо, що  17 червня за вбивство лікарки Володарський районний суд обрав психічнохворому киянину запобіжний захід у виді тримання під вартою.


Читати "Моя Київщина" у Facebook