#

На в’їзді в Ірпінь встановлять меморіальну стелу "ІРПІНЬ МІСТО-ГЕРОЙ"

27.12.2022 11:30
На в’їзді в Ірпінь встановлять меморіальну стелу "ІРПІНЬ МІСТО-ГЕРОЙ"
Ірпінь

Сьогодні, 27 грудня, на засіданні виконавчого комітету Ірпінської міськради ухвалили рішення про встановлення на одному з головних в’їздів в Ірпінь меморіальної стели "ІРПІНЬ МІСТО-ГЕРОЙ"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на лопис мера Ірпеня Олександра Маркушина у Facebook.

За словами міського голови, йдеться про локацію поблизу "Ірпіньводоканалу" на початку вулиці Університетської (на місці рекламної конструкції "Центральний", що так і не була відновлена після закінчення бойових дій у місті).

Голова Ірпінської громади зауважив, що саме через цей виїзд проходила масова евакуація населення Ірпеня та формувалася лінія оборони від атак ворога на столицю України. Він продовжив:

Зараз цим шляхом в Ірпінь заїжджають гості з різних куточків світу, а, головне, повертаються додому з далеких країв ірпінці, які не змогли проміняти рідний Ірпінь на жодне інше місто планети.

Також Олександр Маркушин розказав про фінансову складову цього проєкту:

На виконання проєкту і його реалізацію не піде жодної копійки з місцевого бюджету. Ірпінська міськрада оголосить конкурс на кращий проєкт стели. Зокрема, будуть залучені волонтери – дизайнери та архітектори проекту Irpin Reconstruction Summit. А його будівництво профінансують меценати, яких ми вже запрошуємо до співпраці.

Усіх, хто має бажання долучитися до цього проєкту, також можуть звертатися в Ірпінську міську раду.

Нагадаємо, що власниця магазину будівельних матеріалів у Ірпені Ірина Руденко розповіла про те, як власними силами відновлювала зруйнований рашистами бізнес.

Читати "Моя Київщина" у Facebook