#

На Яготинщині рейдери захопили підприємство, яке займається ремонтом військової техніки (ФОТО, ВІДЕО)

14.08.2020 16:40
На Яготинщині рейдери захопили підприємство, яке займається ремонтом військової техніки (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

У понеділок, 10 серпня, у селі Засупоївка Яготинського району рейдери вдерлися на територію ТОВ ВАК "Нова технологія" та захопили його

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Мегафон".

Як розповідається у повідомленні, рейдери поставили свою охорону та заборонили заходити на територію власникам – Євгенію Ващіліну та його дружині. Це відбувалося в селі Засупоївка, Яготинського району на Київщині.

Тітушки оголосили себе "новими представниками" ТОВ "НВК "Техімпекс". Це компанія, що орендує у ТОВ ВАК "Нова технологія" територію, де працюють близько 200 осіб. Вони не отримують зарплату з травня. Втім, ТОВ "НВК “Техімпекс" також належить Євгенію Ващіліну. Він був її єдиним мажоритарним власником. Проте через тиск та фінансові проблеми в часи Януковича він погодився віддати 50% компанії двом  співвласникам — Кравченко Ю.М. та Терехову І.М. Вони отримали по 25% компанії відповідно.

У 2019 році, коли Євгеній Ващілін перебував у Польщі, по службовим справам, його затримали, по сфабрикованому Росією звинуваченню. Скориставшись відсутністю Ващіліна, Кравченко та Терехов незаконно за підробними документами вивели його зі складу власників компанії. За даним фактом поліція розслідує кримінальне провадження. В червні 2020 р Інтерпол зняв з Ващіліна усі звинувачення, сфабриковані у РФ і він після року вимушеного перебування в Польщі повернувся в Україну.

Водночас ТОВ "НВК "Техімпекс" орендує територію та власність у компанії ТОВ ВАК "Нова технологія". Власником цієї компанії є дружина Ващіліна. Договір оренди закінчився, тож по закону, ТОВ “НВК “Техімпекс” має покинути територію ТОВ ВАК "Нова технологія". Втім, при спробі навести лад на у власних компаніях 10 серпня Ващілів зібрав усіх працівників та намагався викликати Кравченко Ю.М. та Терехова І.М. – для відкритого і чесного діалогу. Ващілін намагався з’ясувати, чому близько двох сотень працівників ТОВ "НВК "Техімпекс" не отримують зарплату з травня. Працівники компанії цілком на стороні Ващіліна — адже саме його вони знають, як власника і саме він приймав кожного з них на роботу. Втім "партнери" не прийшли, а прислали замість себе 2 мікроавтобуси тітушок, які силовим способом захопили підприємство та виштовхали Ващіліна, його дружину та партнерів за ворота.

У червні 2019 року мене було затримано в Республіці Польща на підставі ініційованого Російською Федерацією міжнародного розшуку за надуманими звинуваченнями. Водночас, користуючись моєю тимчасовою відсутністю, учасники ТОВ "НВК "Техімпекс" Кравченко Ю.М. та Терехов І.М. з використанням підроблених документів прийняли протиправні рішення про виведення мене зі складу учасників товариства та передали статутний капітал ТОВ "НВК “Техімпекс" у власність новоствореної юридичної особи зі статутним капіталом 10 тис грн – ТОВ "НВК "Імперіум", - зазначив Євгеній Ващілін.

За його словами, за цим фактом здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12020100090002719 за ч. 4 ст. 384 КК України.

Крім того, триває претензійно-позовна робота з метою повернення мене до складу учасників ТОВ “НВК “Техімпекс”, – додав співвласник компанії.

Він вважає, що компанію ведуть до штучних заборгованостей та банкрутства, виведення з нього фінансових ресурсів.

За фактами рейдерського захоплення, штучного перешкоджання діяльності компанії, котра виконує військові замовлення, її власник Євгеній Ващілін звернувся до поліції, прокуратури та СБУ.

Нагадаємо, що 13 серпня правоохоронці оголосили про підозру 27-річній мешканці Василькова, яка займалася організацією підпільного грального бізнесу.







Читати "Моя Київщина" у Facebook