#

На засіданні Асамблея чорнобильських вкладників були презентовані наслідки окупації

21.04.2022 19:15
На засіданні Асамблея чорнобильських вкладників були презентовані наслідки окупації
Фото з місця події

Учора, 20 квітня, відбулося засідання Асамблеї вкладників Рахунку міжнародного співробітництва для Чорнобиля, де участь взяла делегація України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Facebook.

Делегація України була під головуванням заступника Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Михайла Хорєва. Також у її складі якої був Голова ДАЗВ – Євген Крамаренко.  У засіданні ще брали участь представники країн вкладників РМЧС, ЄБРР та МАГАТЕ.

Варто зауважити, що РМСЧ було утворено з метою створення із залученням міжнародних організацій інтегрованої системи поводження з радіоактивними відходами в контексті зняття Чорнобильської АЕС з експлуатації та перетворення об’єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему.

Під час засідання заступником Голови ДАЗВ Максимом Шевчуком були презентовані наслідки окупації, втрати та відповідні пріоритетні проєкти відновлення діяльності підприємств Зони відчуження.

Міжнародна спільнота підтримала пропозиції української сторони та ЄБРР, що в межах роботи РМСЧ наразі необхідно зосередитися на відновлювальних роботах у зоні відчуження та забезпеченню безпечних умов для подальшої діяльності об'єктів, а саме:

  • відновлення бар'єрної функції зони відчуження;
  • зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС;
  • відновлення інфраструктури;
  • поводження з РАВ.

Нагадаємо, що 21 квітня у КОВА повідомили, що на території Київської області виявлено та знешкоджено понад 3 100 вибухонебезпечних предметів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram