#

На Згурівщині можуть закрити одну зі шкіл (ФОТО)

02.04.2021 19:45
На Згурівщині можуть закрити одну зі шкіл (ФОТО)
Фото з місця події

Начальник управління з питань організації ДКІД Сніжана Авраменко та начальник відділу освіти Сергій Олійник вивчали питання, чи є перспектива у Великокрупільському НВК

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку Згурівської територіальної громади у Facebook.

Сніжана Авраменко та Сергій Олійник завітали до навчального закладу в селі Великий Крупіль з інспекцією. Вони з’ясували, що у школі знаходиться 9 кабінетів, бібліотека, спортивна зала та окреме приміщення їдальні, яке потребує ремонту даху.

Щодо опалення, то школа має приміщення для котельні, яка з 2016 року опалює НВК дровами. Також в котельні знаходяться два робочі газові котли. Інспектори порахували, що на опалення школи у рік витрачають 623 тисячі, а витрати на електроенергію не перевищують суму 27 тисяч.

Окрім приміщення школи було оглянуто та проінспектовано будівлю, в якій знаходяться бібліотека, клуб, актова зала. Це приміщення, як варіант може слугувати для навчання дошкільнят та дітей початкової ланки. В даному приміщенні нема опалення, – сказано у повідомленні.

Серед основних характеристик: у Великокрупільському НВК l-ll ступенів навчається 74 школярів, з яких у початковій ланці навчається 41 учень, решта – учні 5,6,7,9 класів. Дошкільнят – 37. Утримання на одного учня на рік  становить 37 847 грн.

Для прийняття правильного та виважено рішення варто зважити всі недоліки та переваги кожного навчального закладу, розрахувати витрати, обстежити технічний стан приміщень. Всі за і проти будуть впливати на остаточне рішення, – підсумували інспектори після огляду закладу.

Нагадаємо, що Баришівська селищна рада та Асоціація Міст України підписали Меморандум для подолання цифрової освітньої нерівності в Україні.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook