#

На журналіста УП Михайла Ткача напали біля ресторану у Козині (ВІДЕО)

20.11.2023 09:00
На журналіста УП Михайла Ткача напали біля ресторану у Козині (ВІДЕО)
Михайло Ткач

У п'ятницю, 17 листопада, журналіст УП Михайло Ткач зазнав нападу біля ресторану "Тандир" у селищі Козин Київської області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Українську правду.

У п’ятницю близько 23:20 журналісти проводили зйомку біля ресторану "Тандир", де помітили, зокрема, колишніх високопоставлених співробітників Офісу генпрокурора. Біля ресторану було багато автомобілів. Коли охорона одного з відвідувачів помітила зйомку, то почала світити дальнім світлом і блокувати авто журналістів.

Михайло Ткач свідчить, що коли він  вийшов із автомобіля і повідомив, що є журналістом "Української правди", один з охоронців підійшов і вдарив по камері, а також наніс удар журналісту. 

Поліція повідомила, що 18 листопада журналіст видання УП звернувся до медичного закладу за допомогою через тілесні ушкодження, отримані в результаті конфлікту біля ресторанного закладу. Медики, в свою чергу, повідомили про вказаний факт поліцію, адже це передбачено процедурою.

Окрім того, інформацію про цей випадок - перешкоджання професійній діяльності журналіста під час конфлікту біля ресторанного закладу - поліцейські отримали ще й під час моніторингу соціальних мереж. Зафіксована на відео подія сталась увечері 17 листопада. Як стверджують у поліції, заяв та повідомлень про перешкоджання журналістській діяльності на той час до них не надходило. Проте за фактом виявлення публікації про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів слідчими ГУНП в Київській області розпочато кримінальне провадження (ч. 2 ст. 171 ККУ).

Нагадаємо, що детективи БЕБ розслідують справу за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило майже 1,7 млн грн збитків Козинській селищній раді.


Читати "Моя Київщина" у Facebook