#

Націоналізований обухівський завод передали конкурентам

15.03.2024 11:47
Націоналізований обухівський завод передали конкурентам
Фото з мережі Інтернет

Обухівський завод "Аерок", який мав російського власника, віддали у розпорядження його прямого конкурента — фірми "Харківські будматеріали" 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Апостроф".

Сьогодні внаслідок повномасштабного російського вторгнення Україна мусить здійснювати блокування та націоналізацію активів людей і компаній, пов’язаних із країною-агресором. Це, безумовно, правильний шлях очищення від спадку періоду геополітичної невизначеності та сумнозвісної "багатовекторності".

Втім, націоналізація активів зараз створює виклики, над якими держава має замислитись якнайшвидше та розробити інструментарій, що допоможе уникнути пастки монополізації, спричиненої хоч і патріотичними, але недалекоглядними діями. 

Наприклад, виробника будматеріалів "Аерок" з Обухова Київської області, який мав російського власника, віддали в розпорядження його прямого конкурента — фірми "Харківські будматеріали".

Корпорація "Харківські будівельні матеріали", яка спеціалізується на виробництві пористого бетону автоклавного твердіння (газобетону), цегли, газоблоку, бетону та інших будівельних матеріалів, була прямим конкурентом обухівського заводу.

ТОВ "Аерок", яке має великий досвід роботи на ринку та було засновано у грудні 2006 року з метою виробництва газобетону.

У конкурсному відборі взяли участь 11 компаній, серед яких були досвідчені виробники аналогічної продукції. Етап аналізу конкурсних пропозицій зайняв більше часу у порівнянні з активами меншого масштабу, оскільки середній обсяг кожного пакету документів складав більше ніж 500 сторінок, а обрання переможця конкурсу вимагало ретельного вивчення всієї поданої учасниками документації.

Нагадаємо, що Фонд державного майна України 2 листопада 2023 року зареєстрував у державній власності та отримав в управління компанію "Аерок", яка раніше належала підсанкційному російському олігарху Андрію Молчанову .


Читати "Моя Київщина" у Facebook