#

Національний музей-заповідник "Битва за Київ у 1943 році" перейменовано (ФОТО)

16.06.2023 13:15
Національний музей-заповідник "Битва за Київ у 1943 році" перейменовано (ФОТО)
Національний музей-заповідник української військової звитяги

Згідно рішення Київської обласної ради від 9 червня 2023 року Національний музей-заповідник "Битва за Київ у 1943році" перейменовано на "Національний музей-заповідник української військової звитяги"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Національний музей-заповідник української військової звитяги" у Facebook.

Зауважується, що ще у 2022 році заклад ініціював питання про зміну своєї назви, адже експозиція музею вже давно вийшла за межі звільнення Києва у листопаді 1943 року.

Про музей у публікації йдеться:

Починаючи з 2014 року у музеї висвітлюються подвиг та героїзм учасників Революції Гідності, війна на Сході України та повномасштабне вторгнення росії в Україну. Музейний фонд налічує унікальні експонати періоду Київської Русі та козацької доби.  Музей ставить перед собою завдання правдиво висвітлювати події визвольної боротьби українців за свою Незалежність. Переформатування роботи музею дасть змогу повністю розкрити тему становлення українського війська, створити центр національно-патріотичного виховання молоді, проводити активну дослідницьку та пошукову роботу по різним історичним темам.

Нагадаємо, що сьогодні, 16 червня, на території Вишгородського району відбудеться ліквідація вибухонебезпечних предметів.


Читати "Моя Київщина" у Telegram